Nabór kandydatów na stanowisko: Lokalny Animator Sportu na obiektach „Orlik 2012” w 2021 roku

Dyrektor Bartoszyckiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Bartoszycach ogłasza nabór kandydatów na stanowisko: Lokalny Animator Sportu na obiektach „Orlik 2012” w 2021 roku.

I. Warunki pracy:

1. Praca w terminie: od 1 marca do 30 listopada 2021 roku.
  2. Praca dotyczy obiektów zlokalizowanych w Bartoszycach przy ul. Traugutta 23 (2 etaty) , ul. Bema 35 ( 2 etaty ), ul. Nowowiejskiego 31 ( 2 etaty )
  3. Forma zatrudnienia: umowa – zlecenie.
  4. Minimalna miesięczna liczba godzin:
  5. a) w przypadku zatrudnienia jednego animatora na obiekcie w okresie jednego miesiąca liczba godzin zajęć rekreacyjno – sportowych udokumentowanych w „Dzienniku Pracy Animatora” wynosi 120 godzin:

– 60 godzin zajęć rekreacyjno – sportowych – umowa zlecenie z BOSiR w Bartoszycach,

– 60 godzin zajęć rekreacyjno – sportowych – umowa z operatorem projektu

1. b) w przypadku zatrudnienia dwóch animatorów na obiekcie w okresie jednego miesiąca liczba godzin zajęć rekreacyjno – sportowych udokumentowanych w „Dzienniku Pracy Animatora” wynosi 60 godzin:

– 30 godzin zajęć rekreacyjno – sportowych – umowa zlecenie z BOSiR w Bartoszycach,

– 30 godzin zajęć rekreacyjno – sportowych – umowa z operatorem projektu

II. Wymagane kwalifikacje:

Konkurs adresowany jest do pasjonatów sportu i osób chcących propagować sport w Bartoszycach

1. Ukończone 18 lat życia.
  2. Niekaralność i posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.
  3. Posiadanie kwalifikacji i uprawnień do organizowania i prowadzenia zajęć sportowo- rekreacyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa tj. m.in. instruktorzy, trenerzy, nauczyciele wychowania fizycznego.
  4. Dobry stan zdrowia.
  5. Dokładność w wykonywaniu zadań, uprzejmość, systematyczność, obowiązkowość, punktualność, dyspozycyjność, kreatywność.
  6. Mile widziana udokumentowana praca z dziećmi i młodzieżą na stanowisku nauczyciela, trenera lub instruktora sportu i rekreacji.

III. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

1. Inicjowanie, organizacja oraz prowadzenie zajęć i imprez sportowych dla różnych grup społecznych, w tym dla: dzieci, młodzieży i osób dorosłych.
  2. Przeprowadzenie akcji promocyjnych, w tym organizacja imprez i wydarzeń sportowych dla społeczności lokalnej promujących zdrowy styl życia.
  3. Zaangażowanie wolontariuszy w działania na Orliku.
  4. Przeprowadzenie testów dla użytkowników Orlika.
  5. Współpraca z klubami sportowymi i innymi organizacjami pozarządowymi.
  6. Współpraca ze szkołami i organizacjami sportowymi w celu popularyzacji aktywności fizycznej.
  7. Dysponowanie sprzętem sportowym na obiekcie.
  8. Prowadzenie harmonogramu korzystania z boisk i nadzór nad jego realizacją.
  9. Utrzymanie porządku na obiekcie.
  10. Nadzór nad przestrzeganiem regulaminu przez osoby korzystające z obiektu.

IV. Wymagane dokumenty

1. Podpisany życiorys opatrzony klauzulą upoważniającą do przetwarzania danych osobowych: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)”.
  2. Kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie oraz uprawnienia trenerskie, instruktorskie ( nie dotyczy kandydatów zatrudnionych w poprzednich latach na stanowisku Animatora w Bartoszyckim Ośrodku Sportu i Rekreacji w Bartoszycach )
  3. Oświadczenie kandydata o niekaralności, pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystaniu z pełnych praw publicznych (załącznik 1).
  4. Program działań sportowo rekreacyjnych adresowanych do różnych grup społecznych, które kandydat zamierza realizować będąc Animatorem (załącznik 2).
  5. Podpisane oświadczenia o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych (załącznik 3)

V. Termin i miejsce składania dokumentów:

Dokumenty należy składać w zamkniętych kopertach w biurze Bartoszyckiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Bartoszycach ( I piętro w Hali sportowej w Bartoszycach przy ul. Słowackiego 2) w godzinach urzędowania od poniedziałku do piątku w godz. 7.00-15.00 w terminie do: 12.02. 2021 r. do godz. 14:00. Koperty powinny zawierać adnotację: „Nabór na stanowisko Lokalnego Animatora Sportu”.

Na wybór kandydatów wpływ będą miały: kwalifikacje, doświadczenie zawodowe oraz przedstawiony program planowanych działań.

Dyrektor Bartoszyckiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Bartoszycach zastrzega sobie prawo do zmiany określonych w ogłoszeniu warunków zatrudnienia Animatora w przypadku nieuzyskania dofinansowania w ramach programu „Lokalny Animator Sportu” w 2021 roku.

ZAŁĄCZNIKI DO POBRANIA

Poprzedni artykułWspółpraca Szkoły Podstawowej w Wielkim Podlesiu ze Stowarzyszeniem Kaszubski Azymut
Następny artykułW nowy rok z nowym budżetem
Subskrybuj