sobota, 27 lipca, 2024
ArchiwumArchiwum ElblągTarta czereśniowa z kremem migdałowym.

Tarta czereśniowa z kremem migdałowym.

Nie ma jak domowe ciasto. A gdy owoców w bród , to musi być placek właśnie z owocami. Upieczcie tarte, a zobaczycie , że nawet dzieciaki chętnie zjedzą obiad mając w perspektywie taki deser.
Składniki :
ciasto kruche gotowe lub wg własnego przepisu
ok. 1 kg czereśni
ok. 2 / 3 szklanki cukru pudru
3 łyżki mleka
3 łyżki mąki
2 jajka
125 g zmielonych migdałów
Ciasto zakupione. Czereśnie oczyszczone z pestek. Teraz czas przygotować krem migdałowy .Migdały , mąkę , cukier puder i jajka ubijać dodając mleko , aż masa będzie gładka . Gotowe ciasto rozwałkujemy na placek i wykładamy nim formę .Nakłuwamy widelcem , lekko podpiekamy . Następnie wykładamy czereśnie i zalewamy kremem . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. ok. 1 godziny. Całość dla efektu lekko oprószamy cukrem pudrem.

Najnowsze artykuły

0
Chcieli byśmy poznać Twoje zdanie. Skomentujx