Wyniki konkursu na „najlepszy wędzony produkt” – XII Festiwal Miast Cittaslow w Bartoszycach

Celem konkursu było – prezentacja produktów przygotowanych za pomocą tradycyjnej metody wędzenia, wymiana doświadczeń pomiędzy miastami Cittaslow i ich prezentacja podczas Festiwalu. Ocenie poddano 24 produkty przygotowane przez 10 miast. W każdym kryterium można było przyznać od 0 do 10 punktów.

Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:

Miejsce III miasto Biskupiec :kiełbasa wyborcza
Miejsce III miasto Nowe Miasto Lubawskie : polędwiczka wieprzowa
Miejsce III miejsce Prudnik : kiełbasa z dzika „Dzik z gór Opawskich”
Miejsce II Lidzbark : boczek wędzony
Miejsce I Rzgów: ser kozi

Wyróżnienie specjalneWydminy Ryba metoda tradycyjna jesiotr

Wyróżnienia przyznano:

Węgorzewo : węgorz wędzony
Wydminy: wędlina metoda tradycyjna
Rzgów: szynka wieprzowa
Barczewo: pstrąg wędzony
Prudnik: schab komendanta
Nowe Miasto Lubawskie: ser wędzony
Olsztynek: sielawa wędzona
Lidzbark: węgorz wędzony
Biskupiec: rarytas sołtysa
Szczytno: kiełbasa z mięsa koziego

UM Bartoszyce

Poprzedni artykułWystawa „NIESAMOWITY WSZECHŚWIAT”
Następny artykułPodsumowanie ostatnich drogowych zdarzeń. Policjanci apelują o ostrożność!
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze