Szykuje się prawdziwa uczta dla smakoszy i miłośników kuchni z różnych stron świata. Od 14 do 16 kwietnia w parku Kolibki odbędzie się zlot food trucków. W menu znajdą się m.in. amerykańskie burgery, frytki belgijskie, pad thai, grillowane szaszłyki, zapiekani, hot dogi czy hiszpańskie churrosy.
Otwarcie sezonu streetfoodowego odbędzie się w Gdyni. W najbliższy weekend w parku Kolibki zaparkuje kilkanaście food trucków oferujących dania z różnych stron świata.
Zlot food trucków potrwa trzy dni – od 14 do 16 kwietnia. Różnego rodzaju specjały będą serwowane: w piątek w godz. 15.00-21.00, w sobotę od godz. 12.00 do godz. 21.00 oraz w niedzielę w godz. 12.00-20.00.
W parku Kolibki pojawią się: StreetBBQ, Pan Fryta, Le mini lemoniada, Pulled Burger Truck, Greek Street Food Truck, Wok King, Czarros, KurChuck, Szaszłykarnia, Fura Frytek, Uwędzeni, Bike Cafe, Dr Pai Chi Wo, Meat Pastrami czy Viva Mexico.
Na miejscu będzie można skosztować m.in.: pierożków dim sum, dań kuchni meksykańskiej, amerykańskiego pastrami, burgerów, lemoniady molekularnej, pad thai, panierowanych kawałków kurczaka, frytek belgijskich, churrosów, zapiekanek, hot dogów, grillowanych szaszłyków czy kawy.
Szczegółowe informacje są dostępne na Facebooku.
Magdalena Czernek
UM Gdynia