Pan Ślimak śle życzenia Świąteczno-Noworoczne i nie tylko… Rabat 10% specjalnie dla naszych czytelników

Pewnie mało kto z Państwa pamięta, no tak, przecież to było prawie 127 lat temu, ale kiedyś w naszym województwie jadano ślimaki, mało tego, nawet je hodowano. Pasji odtworzenia tamtych czasów poświecił się właśnie Grzegorz Skalmowski spod Pasłęka, urodzony w Elblągu w którym to szlifował przez 10 lat rys gastronomiczny. Jednak niespokojna dusza i chęć zrobienia czegoś, co tak naprawdę jeszcze nikt nie zrobił w Polsce, przyczyniła się do tego, że mamy i przypominamy, że jesteśmy takim małym Paryżem na Warmii i Mazurach. Okazało się, że ślimaki były kiedyś daniem postnym na stole Jana III Sobieskiego, a Biskupi Warmińscy nawet je hodowli w tym celu. Mało tego, Pan Ślimak znalazł dowody, że gospodynie wiejskie w dawnych Prusach Wschodnich, obecnie Warmia i Mazury, stworzyły przepis na Ślimaki Nadziewane, który za sprawą Grzegorza Skalmowskiego, znalazł się na liście Produktów Tradycyjnych naszego regionu.

Aktualnie jednak, Pan Ślimak, zajmuje się nadzorowaniem hodowli ślimaków ukierunkowanych na bezpieczne pozyskanie ekologicznego i czystego 100% filtratu ze śluzu ślimaków, metodą, którą sam opracował przez 20 lat doświadczeń. Stworzył własną linię kosmetyków Snails Garden Prestige ze śluzem ślimaków, krem na noc, krem na dzień i serum z 84% zawartością tego cennego składnika.

Specjalnie dla czytelników Bogaty Region – 10% RABATU na zakupy w sklepie on line: www.kremslimaka.pl

Specjalny kod rabatowy podajesz przy zamówieniu na stronie. Rabat naliczy się do podanej ceny zakupu.

KOD: kremslimaka

Artykuł pochodzi z najnowszego wydania Gazety Bogaty Region. Chcesz zobaczyć resztę artykułów?
Kliknij i zobacz wersję e-wydania Gazety Bogaty Region

Poprzedni artykuł„Węgierski” wyrok frankowy
Następny artykułNowy most w Bartoszycach oficjalnie otwarty
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze