poniedziałek, 25 listopada, 2024
ArchiwumArchiwum ElblągFasolka szparagowa z sezamem po japońsku

Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku

Dobrze nam znana fasolka szparagowa ale w wydaniu japońskim. Jest lekka i świeża o każdej porze roku a do tego bajecznie prosta w przygotowaniu .Może przypadnie i Wam do gustu.
  Składniki
1 łyżka oleju rzepakowego
1,5 łyżeczki oleju sezamowego
500 g świeżej fasolki szparagowej, opłukanej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka prażonych nasion sezamowych
Na gorącą patelnie lub wok wlewamy olej rzepakowy i sezamowy, a następnie wrzucamy całą fasolkę . Dobrze mieszamy aby cała pokryła się olejem. Gotujemy , aż nabierze jasnozielonego koloru i lekko się przyrumieni ( ok. 10 min. ) Zdejmujemy z ognia i mieszamy z sosem sojowym . Odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Przekładamy do salaterki i posypujemy prażonym sezamem. Prawda , że proste.

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

Najnowsze artykuły

0
Chcieli byśmy poznać Twoje zdanie. Skomentujx