Styl życia Świat Kobiet Pasłęk znów znany na całą Polskę! – W „Pytaniu na Śniadanie” będzie uroczo i smacznie….

Pasłęk znów znany na całą Polskę! – W „Pytaniu na Śniadanie” będzie uroczo i smacznie….

Program „Pytanie na Śniadanie” oglądają miliony Polek i Polaków. Już w piątek w Hoteliku 51 w Pasłęku kręcony będzie ciekawy materiał, który znajdzie swoje miejsce w znanym krajowym programie.

Urocza Miss Earth Poland oraz pasłęcka ślimakowa pasja Grzegorza Skalmowskiego

W piątek odbędą się nagrania do programu Pytanie na Śniadanie w TVP. Gościem programu i materiału będzie urocza Miss Earth Poland Aleksandra Grysz. Pochodzi ona z Iławy. W 2018 roku zdobyła ona tytuł Miss Earth Poland, dzięki czemu reprezentowała nasz kraj w konkursie międzynarodowym jaki odbył się na Filipinach. Posiada wykształcenie wyższe, marketing na Szkole Głównej Handlowej. Obecnie jest prezenterką TVP 3 Olsztyn.

Ola Grysz jako dziennikarka TVP poprowadzi materiał z niecodziennym zabiegiem kosmetycznym ze śluzu ze ślimaka. Wszelkie aspekty medycznych właściwości zabiegu na modelce podczas programu wytłumaczy ekspertka od śluzu Pani Magda Nowosielska.

http://www.medica-skin.pl/kontakt.html

Zabiegu doświadczy Marta Król, od lat związana z Pasłękiem i Hotelikiem 51. Tak więc, Drogie Panie, śledźmy już wkrótce z zainteresowaniem odcinki Pytania na Śniadanie by wiedzieć wszystko na temat niezwykle cenny dla każdej Kobiety w Polsce.

Temat śluzu ze ślimaka i lokalizacji Pasłęka jest tu nieprzypadkowy. Od lat tą tematykę z olbrzymią pasją promuje na szeroką skalę Grzegorz Skalmowski ze swoją firmą SNAILS GARDEN. Ślimaki to bowiem nie tylko rarytas na królewskich stołach, ale też wyjątkowe właściwości śluzu ze ślimaka jakie znajdują zastosowanie w kosmetologii.

Podczas odcinka Grzegorz Skalmowski z SNAILS GARDEN przygotuje potrawę ślimaki nadziewane, która to potrawa została wpisana na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wpis ten to wisienka na torcie naszej 17 letniej pracy – to wielka duma, że nasz region ma czym się wyróżnić na tle innych województw. Może to się wydawać dziwne, ale proszę sobie wyobrazić minę turysty z innej części Polski, albo z… Francji …

Chodzi o to, aby było zaskoczenie, dobry SMAK i do tego historia, tylko wtedy mamy szansę przebić się na tle innych kulinarnych przysmaków. Tak, działa właśnie nasze Bistro Ślimaka. – mówi nam Grzegorz Skalmowski z firmy SNAILS GARDEN.

Co ciekawe Grzegorza Skalmowskiego i jego Bistro Ślimaka z unikalnymi potrawami ze ślimaka możemy spotkać w ostatnim czasie właśnie w Hoteliku 51 w Pasłęku, gdzie rozkoszuje podniebienia przybywających gości.

Red.

Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
wpDiscuz
0
0
Chcieli byśmy poznać Twoje zdanie. Skomentujx
Exit mobile version