Archiwum Archiwum Elbląg Koktajl jagodowy

Koktajl jagodowy

Jagody – małe , niepozorne a jakże smakowite owoce . Są bogatym źródłem błonnika, przeciwutleniaczy i witamin: A, B1, B2 , B6 , C , PP .Zawierają naturalne związki mineralne jak : wapń , żelazo, siarkę , fosfor , selen , cynk. 100 g to tylko 60 kcal.
Można wykorzystać je w postaci dodatków do pierogów i różnych ciast . Jednak gdy brak nam czasu na klejenie pierogów rekompensatą nich będzie szklanka koktajlu jagodowego.
Składniki na 2 porcje :
1/ 3 szklanki jagód
1/3 szklanki porzeczek
jogurt naturalny , maślanka lub mleko ,
Owoce umyj a następnie zmiksuj z jogurtem . Szczypta cukru do smaku.
W wersji light zamiast jogurtu użyj soku z limonki i wody .

Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
wpDiscuz
0
0
Chcieli byśmy poznać Twoje zdanie. Skomentujx
Exit mobile version